niedziela, 4 września 2011

Sznycle z indyka w kremowym sosie


Mój syn za każdym razem zapytany co chce na obiad odpowiada mi: "Pyzę z mięskiem i sosikiem". To danie mógłby jeść każdego dnia, więc staram się urozmaicać to jego ulubione menu. Tym razem pora na indyka: delikatne mięso i przepyszny, kremowy sos pomidorowy z dodatkiem sera mascarpone...
Jeśli dodam do tego pyzy i brokuły to zawsze mogę być pewna, że talerze będę wylizane :)


SKŁADNIKI:
5 sznycli z indyka
2 szklanki dobrego sosu pomidorowego
2 duże łyżki serka mascarpone
sól, pieprz
mąka (najlepiej krupcztka)
olej

Sznycle posolić, popieprzyć i obtoczyć w mące.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycle na złoto z obu ston.
Sos pomidorowy podgrzać i doprawić do smaku. Do gorącego dodać 2 duże łyżki serka mascarpone i dokładnie wymieszać.
Usmażone sznycle przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać przygotowanym sosem i wstawić do piekarnika na 10-12 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz