niedziela, 18 września 2011
Sernikowe pan cakes
Lekkie i puszyste pan cakesy zrobione z waniliowego serka homogenzowanego. Idealne na weekendowe śniadanie, z musem ze świeżych owoców...
SKŁADNIKI:
3 jajka
1 łyżka cukru
200 g serka homogenizowanego
4 łyżki mąki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na pianę.
Żółtka, cukier, mąkę i serek razem zmiksować. Ciasto delikatnie połączyć z ubitym białkiem.
Smażyć placki na gorącej patelni - polecam smażenie bez tłuszczu na patelni teflonowej lub ceramicznej. Bardzo szybko się przypiekają.
Przepyszne z musem ze świeżych owoców - u mnie zmiksowana brzoskwinia z malinami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takie śniadanie to ja uwielbiam. :) Delikatne, przepyszne placuszki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
yummymorning.blogspot.com
Ja ostatnio przepadam za tymi placuszkami...mniam:-)
OdpowiedzUsuń