niedziela, 18 września 2011

Sernikowe pan cakes


Lekkie i puszyste pan cakesy zrobione z waniliowego serka homogenzowanego. Idealne na weekendowe śniadanie, z musem ze świeżych owoców...

SKŁADNIKI:
3 jajka
1 łyżka cukru
200 g serka homogenizowanego
4 łyżki mąki

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na pianę.
Żółtka, cukier, mąkę i serek razem zmiksować. Ciasto delikatnie połączyć z ubitym białkiem.
Smażyć placki na gorącej patelni - polecam smażenie bez tłuszczu na patelni teflonowej lub ceramicznej. Bardzo szybko się przypiekają.

Przepyszne z musem ze świeżych owoców - u mnie zmiksowana brzoskwinia z malinami.


2 komentarze:

  1. Takie śniadanie to ja uwielbiam. :) Delikatne, przepyszne placuszki.

    Pozdrawiam,
    yummymorning.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja ostatnio przepadam za tymi placuszkami...mniam:-)

    OdpowiedzUsuń