SKŁADNIKI:
200 g makaronu
200 g koziego sera
200 g rukoli
200 g pomidorków koktailowych
30 g orzechów włoskich
30 g migdałów w płakach
30 g orzeszków pinii
DRESSING: 9 łyżek oliwy, 4 łyżki octu owocowego, 2 łyżki miodu, tymianek
Makaron ugotować al dente.
Rukolę opłukać i rozdrobnic palcami na mniejsze części.Pomidorki przekroić na pół. Rukolę wymieszać w misce z makaronem, pomidorkami i wszystkimi orzechami.
Ser kozi pokroić na małe kawałki i połączyć z sałatą.Sałatkę wyłożyć na talerz.
Składniki dressingu umieścić w słoiczku, zakręcić i wstrząsać kilkanaście sekund. Równomiernie polać nim sałatkę, można posypać świeżym szczypiorkiem.
Taka salatka jest idealna na lunch do pracy!
OdpowiedzUsuńZa migdały i rukole..6
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję.