wtorek, 27 września 2011
Mini serniczki z malinami
Serniczki w wersji mini, pieczone w papilotkach do pralinek. Kremowe i bardzo delikatne. Mają jedną wadę: trudno się nimi "tylko" poczęstować :)
SKŁADNIKI:
220 gr ricotty
100 gr serka mascarpone
3 jajka
140 g cukru lub 80 gr Ksylitolu
wydrążone ziarenka z 1 laskii wanilii
1 pudełko malin
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Wszystkie składniki na serniczki dokładnie zmiksować.
Foremkę na mini mufinny wyłożyć papilotkami, wlać masę serową i wcisnąć malinki.
Piec około 20 minut - do uzyskania złotego koloru na serniczkach.
Najlepsze po schłodzeniu kilka godzin w lodówce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przepysznie wygladają :)
OdpowiedzUsuńmaliny zatopione takie, cudo!
OdpowiedzUsuńOstatnio za często do Ciebie zaglądam... Nie starczy mi czasu, siły (nie mylić z chęciami) i chyba pieniędzy, żeby wprowadzić w życie wszystkie Twoja rewelacyjne przepisy.
OdpowiedzUsuńTe serniczki to świetny patent na imprezy, ale długo by nie pożyły :)
Dziękuje Wam za te wszystkie miłe słowa i uśmiech od rana...:)
OdpowiedzUsuńPiękne te serniczki!:)
OdpowiedzUsuńPiękne, apetyczne małe serniczki. :3
OdpowiedzUsuńco za ślicznotki
OdpowiedzUsuńprzeslodkie sa:)flowerek.com
OdpowiedzUsuń