wtorek, 27 września 2011

Mini serniczki z malinami


Serniczki w wersji mini, pieczone w papilotkach do pralinek. Kremowe i bardzo delikatne. Mają jedną wadę: trudno się nimi "tylko" poczęstować :)

SKŁADNIKI:
220 gr ricotty
100 gr serka mascarpone
3 jajka
140 g cukru lub 80 gr Ksylitolu
wydrążone ziarenka z 1 laskii wanilii
1 pudełko malin

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Wszystkie składniki na serniczki dokładnie zmiksować.
Foremkę na mini mufinny wyłożyć papilotkami, wlać masę serową i wcisnąć malinki.
Piec około 20 minut - do uzyskania złotego koloru na serniczkach.
Najlepsze po schłodzeniu kilka godzin w lodówce.


8 komentarzy:

  1. maliny zatopione takie, cudo!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio za często do Ciebie zaglądam... Nie starczy mi czasu, siły (nie mylić z chęciami) i chyba pieniędzy, żeby wprowadzić w życie wszystkie Twoja rewelacyjne przepisy.
    Te serniczki to świetny patent na imprezy, ale długo by nie pożyły :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje Wam za te wszystkie miłe słowa i uśmiech od rana...:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne, apetyczne małe serniczki. :3

    OdpowiedzUsuń