czwartek, 29 września 2011
Kuchnia w wersji light: Sałatka z rukoli i kiełków z mozzarellą
Prosta i ekspresowa sałatka, którą podaję do mięsa lub zabieram do pracy i jem z pieczywem. Lekka, szybka, zdrowa i smaczna. Czego chcieć więcej ;)
SKŁADNIKI:
1 opakowanie rukoli
1 opakowanie kiełków słonecznika
3 pomidory
1 kulka mozzarelli light
sok z cytryny
oliwa ze słoiczka z pomidorami suszonymi
sól morska
swieżo zmielony, kolorowy pieprz
Rukolę skropić sokiem z cytryny, dodać do niej kiełki, pokrojone pomidory i mozzarellę.
Dodać 2 łyżki oliwy, sól i pieprz do smaku.
Delikatnie wymieszać i od razu podawać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz