sobota, 24 września 2011

Kuchnia w wersji light: placuszki z gruszek


SKŁADNIKI:
2 twarde gruszki
2 łyżki chudego twarożku
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
1 jajko
cynamon
kilka kropli soku z cytryny

Opakowanie twarożku 0% tłuszczu

Gruszki obrać i zetrzeć na tarce, polać sokiem z cytryny. Dodać twarożek, mąkę, jajko i cynamon. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Smażyć małe placki na patelni teflonowej bez tłuszczu. Podawać z twarożkiem.
Ja do twarożku dodałam kilka kropli aromatu waniliowego, kilka rodzynek i łyżeczkę fruktozy.

4 komentarze:

  1. Faktycznie lekkie placuszki. ;) Muszą by całkiem smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Gruszkowe placuszki to ja lubię! I to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale przyjemne placuszki na rozpoczęcie dnia; )

    OdpowiedzUsuń
  4. polubiłam się ostatnio z pełnoziarnistą mąką, poznaję różne pyszne dania z jej dodatkiem i lubię mocno :-)

    OdpowiedzUsuń